Aktuální nabídka
1973 VERDELHO MEDIUM DRY. Plněno v roce 2002
Toto kvalitní a staré víno MADEIRA zrálo ve starých dubových sudech při příznivé teplotě skladů této více než sto let staré společnosti.
Během skladování by měla být láhev ve svislé poloze, mimo dosahu slunečního záření a měla by být chráněna před extrémním teplem a chladem. Doporučujeme víno podávat při pokojové teplotě. Pokud toto víno zůstane dlouhé roky v láhvi, může se vytvořit přírodní usazenina, která je známkou života vína a patří k pravým známkám kvality této skvělé MADEIRY. Doporučujeme velmi opatrné nalévání vína tak, aby usazeniny zůstaly v láhvi nebo je možné víno přelít z láhve. Vyrobeno a plněno na ostrově Madeira.
VERDELHO je polosuché víno reprezentující výraznou část madeirských vín, které mimo prestiž a kvalitu již od dávné minulosti dává výjimečné sklizně známé jako RESERVES, jako byly ročníky 1981, 1973, 1966, 1912, 1905 a velmi ojedinělá a stará 1900, a původní a velmi stará VERDELHO 1850. Víno, o kterém hovoříme, je polosladká Madeira vytvořená vhodnou kombinací různých hroznů z produkce MADEIRA, která zraje v dubových sudech. Toto víno je průměrné v barvě, mírně sladké a více tělnaté než suchá Madeira. Je příjemné a lahodné jako aperitiv a může být podáváno s teplým předkrmem nebo vychutnáno samotné. Novější verse vína je vyhledávaná pro kulinářské účely, kde při použití zanechává svůj zvláštní dotek. Víno MADEIRA, zrající v dubových sudech po mnoho let za doporučené teploty, získává tělnatost a výraznější dřevěné aroma a tmavší barvu. Víno je nejlépe podávat ve vhodných sklenicích při pokojové teplotě (18-2O °C).
Pokud jste si toto vyjímečné víno vybrali, pak prosíme vyplňte požadované množství a odešlete objednávku zde, případně vyplňte náš kontaktní formulář.
Bude nám potěšením vaši objednávku vyřídit.
1978 BOAL MEDIUM SWEET. Plněno v roce 2002
Toto kvalitní a staré víno MADEIRA zrálo ve starých dubových sudech při příznivé teplotě skladů této více než sto let staré společnosti.
Během skladování by měla být láhev ve svislé poloze, mimo dosahu slunečního záření a měla by být chráněna před extrémním teplem a chladem. Doporučujeme víno podávat při pokojové teplotě. Pokud toto víno zůstane dlouhé roky v láhvi, může se vytvořit přírodní usazenina, která je známkou života vína a patří k pravým známkám kvality této skvělé MADEIRY. Doporučujeme velmi opatrné nalévání vína tak, aby usazeniny zůstaly v láhvi nebo je možné víno přelít z láhve.
Vyrobeno a plněno na ostrově Madeira.
Odrůda BOAL byla původně dovezena z Burgundska a bylo z ní vyráběno středně sladké víno Madeira. Toto víno je velmi populární volbou jako víno pro přípitek na různých společenských setkáních. Je nutné zmínit některé výjimečné ročníky vína BOAL, např: 1983, 1977, 1973, 1968, 1922 a 1908. Toto víno je klasifikováno jako polosladké a je perfektně vyváženou kombinací zralosti a rozvinutého aroma díky zrání ve vyzrálých dubových sudech. Naše představa je, že toto víno je vhodné jako doplněk k desertům a je delikátní k sýrům, nebo samotné po jídle.
Pokud jste si toto vyjímečné víno vybrali, pak prosíme vyplňte požadované množství a odešlete objednávku zde, případně vyplňte náš kontaktní formulář.
Bude nám potěšením vaši objednávku vyřídit.
1983 BOAL MEDIUM SWEET. Plněno v roce 2005
Toto speciální víno MADEIRA bylo vybráno z velmi dobrého ročníku této odrůdy vína. Při jeho výrobě byla kontrolována kvalita hroznů, ideální podmínky jejich zrání a proces výroby vína, při kterém jsou využívány moderní technologie kombinované s naším uměním výroby vína, které má více než stoletou historii.
Jde o tradiční MADEIRU, která zrála ve starých dubových sudech při správné teplotě až do roku jeho plnění do lahví. Doporučujeme skladovat ve vertikální poloze, chránit před extrémním chladem a extrémním teplem a podávat o pokojové teplotě. Pokud toto víno zůstane dlouhé roky v láhvi, může se vytvořit přírodní usazenina, která je známkou života vína a patří k pravým známkám kvality této skvělé MADEIRY. Doporučujeme velmi opatrné nalévání vína tak, aby usazeniny zůstaly v láhvi nebo je možné víno přelít z láhve.
Vyrobeno a plněno na ostrově Madeira.
Odrůda BOAL byla původně dovezena z Burgudska a bylo z ní vyráběno středně sladké víno Madeira. Toto víno je velmi populární volbou jako víno pro přípitek na různých společenských setkáních. Je nutné zmínit některé výjimečné ročníky vína BOAL, např.: 1983, 1977, 1973, 1968, 1922 a 1908. Toto víno je klasifikováno jako polosladké a je perfektně vyváženou kombinací zralosti a rozvinutého aroma díky zrání ve vyzrálých dubových sudech. Naše představa je, že toto víno je vhodné jako doplněk k desertům a je delikátní k sýrům, nebo samotné po jídle.
Pokud jste si toto vyjímečné víno vybrali, pak prosíme vyplňte požadované množství a odešlete objednávku zde, případně vyplňte náš kontaktní formulář.
Bude nám potěšením vaši objednávku vyřídit.
1985 VERDELHO MEDIUM DRY. Plněno v roce 2006
Toto speciální víno MADEIRA bylo vybráno z velmi dobrého ročníku této odrůdy vína. Při jeho výrobě byla kontrolována kvalita hroznů, ideální podmínky jejich zrání a proces výroby vína, při kterém jsou využívány moderní technologie kombinované s naším uměním výroby vína, které má více než stoletou historii.
Jde o tradiční MADEIRU, která zrála ve starých dubových sudech při správné teplotě až do roku jeho plnění do lahví. Doporučujeme skladovat ve vertikální poloze, chránit před extrémním chladem a extrémním teplem a podávat o pokojové teplotě. Pokud toto víno zůstane dlouhé roky v láhvi, může se vytvořit přírodní usazenina, která je známkou života vína a patří k pravým známkám kvality této skvělé MADEIRY. Doporučujeme velmi opatrné nalévání vína tak, aby usazeniny zůstaly v láhvi nebo je možné víno přelít z láhve.
Vyrobeno a plněno na ostrově Madeira.
VERDELHO je polosuché víno reprezentující výraznou část madeirských vín, které mimo prestiž a kvalitu již od dávné minulosti dává výjimečné sklizně známé jako RESERVES, jako byly ročníky 1981, 1973, 1966, 1912, 1905 a velmi ojedinělá a stará 1900, a původní a velmi stará VERDELHO 1850. Víno, o kterém hovoříme, je polosladká Madeira vytvořená vhodnou kombinací různých hroznů z produkce MADEIRA, která zraje v dubových sudech. Toto víno je průměrné v barvě, mírně sladké a více tělnaté než suchá Madeira. Je příjemné a lahodné jako aperitiv a může být podáváno s teplým předkrmem nebo vychutnáno samotné. Novější verse vína je vyhledávaná pro kulinářské účely, kde při použití zanechává svůj zvláštní dotek. Víno MADEIRA, zrající v dubových sudech po mnoho let za doporučené teploty, získává tělnatost a výraznější dřevěné aroma a tmavší barvu. Víno je nejlépe podávat ve vhodných sklenicích při pokojové teplotě (18–2O °C).
Pokud jste si toto vyjímečné víno vybrali, pak prosíme vyplňte požadované množství a odešlete objednávku zde, případně vyplňte náš kontaktní formulář.
Bude nám potěšením vaši objednávku vyřídit.
1988 TERRANTEZ MEDIUM DRY. Plněno v roce 2006
Toto speciální víno MADEIRA bylo vybráno z velmi dobrého ročníku této odrůdy vína. Při jeho výrobě byla kontrolována kvalita hroznů, ideální podmínky jejich zrání a proces výroby vína, při kterém jsou využívány moderní technologie kombinované s naším uměním výroby vína, které má více než stoletou historii.
Jde o tradiční MADEIRU, která zrála ve starých dubových sudech při správné teplotě až do roku jeho plnění do lahví. Doporučujeme skladovat ve vertikální poloze, chránit před extrémním chladem a extrémním teplem a podávat o pokojové teplotě. Pokud toto víno zůstane dlouhé roky v láhvi, může se vytvořit přírodní usazenina, která je známkou života vína a patří k pravým známkám kvality této skvělé MADEIRY. Doporučujeme velmi opatrné nalévání vína tak, aby usazeniny zůstaly v láhvi nebo je možné víno přelít z láhve.
Vyrobeno a plněno na ostrově Madeira.
TERRANTEZ je méně známá odrůda vína, která dává intenzivně aromatické víno s plnou chutí připomínající karamel a ovoce. Jde o vzácný příklad vína z respektované produkce D´Oliveiras. Tento druh MADEIRY je ideální podávat po jídle, spolu s čerstvým ovocem.
Pokud jste si toto vyjímečné víno vybrali, pak prosíme vyplňte požadované množství a odešlete objednávku zde, případně vyplňte náš kontaktní formulář.
Bude nám potěšením vaši objednávku vyřídit.
1989 MALVAZIA SWEET. Plněno v roce 2006
Toto speciální víno MADEIRA bylo vybráno z velmi dobrého ročníku této odrůdy vína. Při jeho výrobě byla kontrolována kvalita hroznů, ideální podmínky jejich zrání a proces výroby vína, při kterém jsou využívány moderní technologie kombinované s naším uměním výroby vína, které má více než stoletou historii.
Jde o tradiční MADEIRU, která zrála ve starých dubových sudech při správné teplotě až do roku jeho plnění do lahví. Doporučujeme skladovat ve vertikální poloze, chránit před extrémním chladem a extrémním teplem a podávat o pokojové teplotě. Pokud toto víno zůstane dlouhé roky v láhvi, může se vytvořit přírodní usazenina, která je známkou života vína a patří k pravým známkám kvality této skvělé MADEIRY. Doporučujeme velmi opatrné nalévání vína tak, aby usazeniny zůstaly v láhvi nebo je možné víno přelít z láhve.
Vyrobeno a plněno na ostrově Madeira.
V nejlepších publikacích o Madeirských vínech se uvádí, že první odrůdou vína pěstovanou na tomto ostrově byla MALVAZIA. Víno má zvučné jméno a je velice oblíbeným Madeirským vínem, o něž je velký zájem v mnoha zemích. Pěstování těchto vín probíhá hlavně v nižších polohách blízko moře na suché a horké půdě. Významnými ročníky tohoto vína byly 1987, 1907, 1900, 1895 a 1875 RESERVES. Tyto odrůdy vína byly původně dovezeny z Kréty a hrozny se sbírají na konci období sklizně, kdy jsou hrozny velmi zralé a snědé, téměř jako rozinky. Tato sladká MADEIRA byla vytvořena prostřednictvím selektivního výběru různých odrůd hroznů vína. Po zrání v dubových sudech vzniká jemný vinný likér sametové struktury. Toto víno je oceňováno jako nápoj po jídle. Ve spojení s ananasem nebo jahodami dodává ovoci unikátní aroma. Sklenice sladké Madeiry doprovozená známým „BOLO DE MEL“, medovým koláčkem je tradičně nabízena návštěvníkům MADEIRY.
Pokud jste si toto vyjímečné víno vybrali, pak prosíme vyplňte požadované množství a odešlete objednávku zde, případně vyplňte náš kontaktní formulář.
Bude nám potěšením vaši objednávku vyřídit.
1989 SERCIAL DRY. Plněno v roce 2007
Toto speciální víno MADEIRA bylo vybráno z velmi dobrého ročníku této odrůdy vína. Při jeho výrobě byla kontrolována kvalita hroznů, ideální podmínky jejich zrání a proces výroby vína, při kterém jsou využívány moderní technologie kombinované s naším uměním výroby vína, které má více než stoletou historii.
Jde o tradiční MADEIRU, která zrála ve starých dubových sudech při správné teplotě až do roku jeho plnění do lahví. Doporučujeme skladovat ve vertikální poloze, chránit před extrémním chladem a extrémním teplem a podávat o pokojové teplotě. Pokud toto víno zůstane dlouhé roky v láhvi, může se vytvořit přírodní usazenina, která je známkou života vína a patří k pravým známkám kvality této skvělé MADEIRY. Doporučujeme velmi opatrné nalévání vína tak, aby usazeniny zůstaly v láhvi nebo je možné víno přelít z láhve.
Vyrobeno a plněno na ostrově Madeira.
Odrůda SERCIAL má dlouhou tradici a je důležitá ve vinařství ostrova Madeira. Toto víno bylo přineseno z oblasti Rýna a na ostrově se objevilo v šestnáctém století. Pěstování této odrůdy je nejběžnější ve vyšších polohách. SUCHÁ MADEIRA, o které zde hovoříme, byla vytvořena ideální kombinací tradičních druhů pěstovaných na Madeiře, následovanou obvyklým procesem výroby vína zakončeným zráním v dubovém sudu. Víno je světle zlatavé, ale dlouholetým zráním v sudu získává tmavší barvu a tělnatější, výraznější aroma. DRY MADEIRA má vlastní, velice příznačnou, mírně ořechovou chuť a průměrnou kyselost. Je velmi doporučován jako aperitiv, doplněný lehkým předkrmem. Má roli pravého „appetizeru“. Pro zvýraznění jeho charakteru není na škodu podávat ho chlazený, ale v případě OLD MADEIRA nebo RESERVE, by měl být podáván v pokojové teplotě, tak aby se mohly projevit jeho výjimečné atributy.
Pokud jste si toto vyjímečné víno vybrali, pak prosíme vyplňte požadované množství a odešlete objednávku zde, případně vyplňte náš kontaktní formulář.
Bude nám potěšením vaši objednávku vyřídit.